30 Eylül 2013 Pazartesi
















Biraz da Tatlı Konuşalım ...Ama Helal Olanından :)


Hakka giden yolda helal gıdada gerekli. Helalliğini denetlemek bize düşmez ama şüpheli herşeyden uzak durmak bize düşer.. Öyle ki GDO almış başını gidiyor.Yapılan tatlıların çoğunda ne yazık ki margarin kullanılmakta.Gelin margarinsiz,jölesiz  vs tüm katkı maddelerinden uzak yapılabilen tatlıları keşfe çıkalım diye düşündüm ve bende ilk olarak en çok sevdiğim tatlılardan biri olan krem karameli size sundum.Afiyet olsun,helal olsun :)


          KREM KARAMEL 'İM :)  
 

Malzemeler:

 1 litre süt

 1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

3 yumurta sarısı

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı un

Karemeli için:

1 su bardağı şeker


Yapılışı : Tüm malzemeleri karıştırın, muhallebi gibi pişirin. 1 su bardağı şekeri bir tavada karamelize edin.Çelik bir tava olması tavsiye edilir.Kaselere istediğiniz miktarda koyun, sonra muhallebiyi kaselere dökün ve buzdolabında bekletin.Tercihen bir gün buzdolabında bekleyen krem karamelleri servis tabağınıza ters çevirip çıkartarak servis edin.Afiyet olsun :)
(7 eylül tarihinde yaptığım krem karamel fotosu :))

1 yorum:

  1. ArEs der ki : Beyefendi takipçilerimizden gelen yoğun istek üzerine tarifimizi biraz daha netleştiriyoruz; muhallebi kıvamının nasıl olacağına gelirsek eğer hazır puding yapmışlarsa o kıvamda olacaktır ki zaten anlarsınız krema kaynamaya başladıktan sonra 3 dk daha pişirmeniz kıvamı için yeterli olacaktır.kaselere ilk önce karemelden 2 yemek kaşığı koymalısınız sonra üstüne krema koyulur ve bu şekilde dolaba kaldırılır servis yapılacağı zaman ters çevrilerek servis yapılır .
    Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil