7 Ekim 2013 Pazartesi

PROFİTEROL'UM (İlk Profiterolüm :))
 
Malzemeler
 
Hamuru İçin ;

1 su bardağı su
 
1 su bardağı un
 
125 gr tereyağı (ilk aldığım tarifde margarin yazıyordu margarin kullanmadığımız için tereyağı ile denedim ve çok güzel oldu.)

3 yumurta
 
 
 Kreması İçin ;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin ;

1 paket çikolata sosu ya da puding ya da benbari usülü eritilmiş çikolata

Yapılışı;

Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynatıyoruz.Kaynayan karışımın üstüne karıştıra karıştıra 1 su bardağı unumuzu ilave ediyoruz.Bu şekilde karıştırarak 2-3 dakika pişiriyoruz ve ateşten alıp soğumasını bekliyoruz.Bu arada hamurumuz hem soğumuz hem de dinlenmiş oluyor.10-15 dakıika dinlendirdikten sonra teker teker yumurtalarımızı karışımımıza kırıyoruz.her kırdığımız yumurtadan sonra iyice tahta kaşık yardımıyla yumurtayı hamurumuza yediriyoruz.Böylece üç yumurtaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra yumuşak yapışkan bir hamur elde etmiş oluyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize birer tatlı kaşığı kadar hamur kayuyoruz,şekil vermeye çalışmıyoruz.İsterseniz bu işlemi krema sıkma poşetleri ya da aparatlarıyla da yapabiliriz.Hamurumuz çok güzel kabardığı için hamur parçalarının çok büyük olmamasına dikkat ediyoruz.Akabinde önceden 180 derece ısıtılmış fırınımıza hamur tepsimizi atıyoruz ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişiriyouz.Pişen hamurlarımızı fırından aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ve bu arada kremamızı hazırlıyoruz.Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz ve kaynamaya başlayınca vanilyamızı atıyoruz.(bunu her kremamızda aynı şekilde yapıyoruz ki vanilyanın kokusu ve tadı kaybolmasın.)kremamızda piştikten sonra Hamurlarımıza yerleştirme işlemine başlayabiliriz.Bunu iki şekilde yapabiliriz.Birincisi hamurları ortadan kesip(tam ayırmadan) bu şekilde kremayı arasına koymak,ikincisi krema sıkma aparatıyla hamurların içine enjekte etmek.(sağlıkçı olunca böyle oluyor sanırım;))Bu işelemimizde bittikten sonra servis yaparken seçeceğimiz sosu hazırlaması kalıyor.Bu herkesin kendine kalmış bir arzu.Ben haftasonu yaptığımda çikolata sos ile servis ettim ve çok hoş oldu.Ama soğumasına özen gösterin soğuyunca lezzeti daha çok ortaya çıkıyor.Dilerseniz üzerine fıstık,fındık kırıntıları ya da hindiztan cevizi serpebilirziniz çok daha güzel bir görüntü elde edeceksiniz.Şimdiden AFİYET OLSUN ;)
 

     
    Helal sertifikalı ürünleri http://www.gimdes.org/ sitesinden takip edebilir,şüpheli ürünlerden uzak durabilirsiniz...
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder